Hvordan fungerer Internetgenien?

Spil dette spil. Dybest set vælger du en “karakter”, og så stiller Internetgenien dig nogle spørgsmål. Hvilken slags spørgsmål? Her er nogle eksempler:

 • er din karakter en kvinde?
 • er din karakter ægte?
 • er din karakter levende?
 • er din karakter berømt på grund af sport?

for hvert spørgsmål Har du 5 Svar at vælge imellem:

 • Ja.
 • nr.
 • jeg ved det ikke.
 • sandsynligvis.
 • sandsynligvis ikke.

efter et vist antal spørgsmål vil genien gætte din karakter. Alle er overraskede over, at det ofte er korrekt.

jeg satte mig sammen med min bror og søster (og nogle forskellige børn), og vi havde en eksplosion. Nogen ville vælge et tegn (og ikke fortælle nogen andre svaret). En anden person ville holde en tablet eller telefon og læse Genies spørgsmål højt, mens han indtastede svarene. Når Ånden gætter karakteren, kan du bare vende tabletten rundt og vise billedet af karakteren.

se mere

vores første tegn var indlysende mennesker. Ironman, Gandalf, Trak Brees. Men hvis det var let for internettet Genie, vi skulle prøve noget hårdere. Genien gættede korrekt tegnene: Jed Porkins (fra stjernekrig), Vesini (fra prinsesse bruden) og Vito Cornelius (fra Det Femte Element). Ja, de fleste af vores figurer var fra nørdede film, fordi vi er nørder.

men hvordan virker det?

jeg ved det ikke. Virkelig, jeg vil bare gætte – det er den sjove del. Der kan være en forklaring et sted online, men jeg valgte ikke at søge efter det.

her er mit gæt. Jeg formoder, at Akinator har en stor database med mange forskellige “tegn”. For hvert tegn kan du have flere variabler. Lad os bare vælge nogen. Hvad med Kari Byron (fra MythBusters)? Her en liste over mulige variabler. Hver variabel kan have en værdi på 2 (ja), 0 (Jeg ved ikke eller gælder ikke) eller 1 (Nej). Jeg har givet hver variabel et brev-så jeg kan henvise til det nedenfor.

 • ægte (r): 2
 • kvinde (f): 2
 • levende (a): 2
 • berømt fra sport (er): 1
 • går på 4 ben (l): 1
 • bærer et bælte (b): 0

du får ideen. Jeg kunne nok komme med 20 forskellige ting, der beskriver Kari. Ok, men ånden ved ikke, hvilke spørgsmål der skal stilles. Det er ikke et stort problem. Antag, at Ånden stiller ovenstående 6 spørgsmål. Så er der 6 variabler, som det sandsynligvis kender svaret på. Her ignorerer jeg svarene “sandsynligvis”og” sandsynligvis ikke”. Måske hvis disse svar er givet, ignorerer genien bare det spørgsmål. For disse 6 spørgsmål er der 6 forskellige variabler. Hvor mange unikke karakterer kan det beskrive? Jeg kunne skrive en bestemt karakter som:

for eksemplet med Kari ville dette være 222110. Disse er ligesom numeriske cifre, medmindre der kun er 3 tal (0,1,2) i stedet for 10. Hvor mange unikke tal kan jeg repræsentere? Med 1 variabel kunne jeg have 3 forskellige tegn. Med 2 variabler kunne jeg have: 00,01,02,10,11,12,20,21,22 eller 32. For 6 variabler ville dette være 36 = 729. Generelt har jeg:

hvis Internetgenien stiller 10 spørgsmål, og du giver 10 svar, ville det være en mulighed ud af 59.049 muligheder. Så du kan se, at det er et ret unikt sæt svar. Hvis du får op til 30 spørgsmål, ville det være en kombination ud af 2 gange 1014 mulige kombinationer. Jeg ville ikke tro, at der er så mange mulige unikke figurer, som du kunne vælge imellem.

hvordan ville du lave din egen genie?

jeg tror, du kunne starte med at skrive nogle berømte figurer ned. For hvert tegn skal du vælge så mange variabler (der er forbundet med et spørgsmål) og give svaret. Føj disse tegn til en database. Stil nu et spørgsmål-som “er din karakter fra stjernekrig?”. Hvis svaret er “ja”, skal du fjerne alle tegnene med en stjernekrigsvariabel på 0 eller 1. Fortsæt med spørgsmål, indtil du er nede på et eller to tegn, og gæt derefter.

rent faktisk, dette kunne være sjovt at gøre med dine venner. Skriv ned alle de mennesker, du kender, og udgør variabler fra dem – som “blonde har?”eller” over 20 år gammel?”og så videre. Derefter kan du spille din egen version af Akinator.

det er ikke magi, men det er sikkert sjovt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.